fbpx

Pelikenttien korjaukset, siirrot ja huollot

Tekonurmikenttien siirrot

Olemme erikoistuneet tekonurmikenttien siirtoihin, mm. jalkapallo ja tenniskenttien siirrot. Meillä on pitkä kokemus tekonurmikenttien siirtämisestä ja uudelleenasennuksista. Jalkapallokenttä pystytään siirtämään uuteen paikkaan uusiokäyttöön, esimerkiksi koulun pihalle. Toteutimme Joensuun Koillispuiston tekonurmikentän peruskorjauksen, jossa Mehtimäen vanha tekonurmi siirrettiin Koillispuistoon.  Lue lisää projektista täältä. 

Tekonurmikenttien huollot

Tekonurmea huoltamalla voidaan pidentää huomattavasti kentän käyttöikää. Kenttää on hyvä tarkkailla esim. jos tekonurmikentän nukkalanka ei pysy pystyssä tai kuluu nopeasti, kentän käyttöikä voi lyhentyä. Tekonurmen täyteaineen tehtävänä on myös pitää nukkalanka pystyssä. Jos tekonurmikentille ei tehdä säännöllisiä huoltoja, kentän peliominaisuudet huononee, mikä saattaa aiheuttaa mm. pallon nopeampaa tai epätasaista vierimistä kentällä tai aiheuttaa virhepomppuja. Kentästä voi myös tulla liian kova, joka aiheuttaa loukkaantumisia. Tekonurmen pelillisiä ominaisuuksia voidaan ylläpitää harjauksen avulla. Kun kenttää harjataan säännöllisesti se pysyy tasaisena ja sillä voidaan estää nukkalangan taipumista linttaan. Myös tekonurmen täyteaineen määrää kannattaa tarkkailla. Täyteaineita olisi hyvä lisätä kenttään ajoittain, jotta kenttä säilyttää hyvät peliominaisuudet sekä pysyy turvallisena. Täyteaine voi painautua tekonurmimaton pohjalle tiiviimmäksi kerrokseksi, jolloin kenttää olisi hyvä harjata huolella ja lisätä täyteainetta. Kentän sijainti tulee myös ottaa huomioon. Jos kentän lähettyvillä on paljon puita, vaatii kenttä enemmän huoltoa. Jos puiden lehtiä ja neulasia ei poisteta kentältä tarpeeksi usein, tekonurmikenttä voi alkaa sammaloitua mikä aiheuttaa sen, että kenttä ei läpäise enää vettä. Kenttien huoltojen yhteydessä tarkastamme kenttien saumat ja teemme tarvittavat korjaukset. 

Tekonurmikenttien korjaukset

On myös hyvä huomoida, että tekonurmikentän jotkin alueet kuluvat muita helpommin. Tavallisesti tällaiset paikat saattavat vaatia korjauksia. Yleensä tällaiset paikat ovat esimerkiksi kenttien rajat ja paikat josta täyteaine kulkeutuu pois. Näitä alueita olisi hyvä tarkastaa säännöllisesti, jotta kenttää säilyy hyvänä ja turvallisena pitkään.

× Kuinka voin auttaa?